STROBES + LAMBERT + TOM ROGERSON

OKTOBER

29
ZONDAG
Waar ?AB, Brussel
BRUSSELStrobes

In de veronderstelling dat een goede jazz plaat is als een David Lynch film - complex maar interessant genoeg om je nieuwsgierigheid te blijven prikkelen - , is Strobes de Mulholland Drive van de jazz. Met hun debuutalbum ‘Brokespeak’ onderscheidde de band zich meteen met hun uitzondelijke sound beïnvloed door Squarepusher, Boards Of Canada en Tigran Hamasyan.

Lambert

Met zijn derde album bewijst de gemaskerde pianist nog maar eens dat hij de volledige emotionele rollercoaster die het leven is, kan vertalen in muziek. Met een enorme elegantie wisselt hij zware nummers af met licht verteerbare melodieën. Hij wordt vaak vergeleken met Nils Frahm en Bonaparte. Er doen zelfs geruchten de ronde dat een van hen achter het mysterieuze masker zou

zitten.

Tom Rogerson

Tom Rogerson is u wel bekend als toetsenist van Three Trapped Tigers, volgens Brian Eno: ' A band at the cutting edge of contemporary music.' Onder zijn eigen naam schrijft de pianist al even fascinerende nummers die je onmogelijk onberoerd laten. De Britse componist werkte voor zijn solo debuut ‘Failing Shore’ samen met Brian Eno. Dat resulteerde in een rustige, organische sound, waarin Rogerson zijn improvisaties en loop-based muziek met elkaar vermengt.

Dit concert kadert in het Autumn Falls Festival.