KIM IN THE MIDDLE
HASSELT • In haar kwartet Kim In the Middle heeft opkomende jazzvocaliste Kim Versteynen de kans om haar ding te doen in de beste condities met doorwinterde jazzmuzikanten als Arne Van Coillie op piano, Flor Van Leugenhaeghe op contrabas en Luc Vanden Bosch op drums.

De constante zoektocht naar muziek staat daarom op een hoog niveau. De sterke punten van K.I.M. liggen in het creatief omgaan met eigen werk en dat van anderen binnen het jazzidioom, met erg veel ruimte voor interactie en improvisatie.

Het eerste album Kim In the Middle, uitgebracht bij RailNote Records in oktober 2011, werd goed ontvangen in de jazzwereld. De opvolger heet “Open & Close” (2014). Die titel slaat zowel op de muzikanten als op het publiek. De muzikanten in de band staan open voor elkaars ideeën: interactie, creativiteit en improvisatie staan daardoor centraal en dat brengt hen "close" bij elkaar. De band stelt zich ook "open" op naar het publiek en dat brengt het publiek dichterbij. Het album brengt veel eigen materiaal dat speciaal geschreven en gearrangeerd is voor het open and close concept. Ook materiaal van anderen (Tim Finoulst, Milton Nascimento, Oren Lavie, ...) krijgt telkens in een heel eigen arrangement en interpretatie vorm.